Igor Grosu, în dialog cu ambasadorul Austriei, Stella Avallone: Ne dorim impulsionarea cooperării cu Austria și stabilirea unui dialog permanent

Chișinău, 21 septembrie 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o discuție cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Austria în Republica Moldova, Stella Avallone, la care a participat și consulul onorific al Austriei la Bălți, Veronica Malcoci.

Igor Grosu a exprimat gratitudine statului austriac pentru asistența multilaterală acordată țării noastre, inclusiv prin intermediul Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA). De asemenea, Președintele Parlamentului a mulțumit autorităților din Austria pentru recunoașterea certificatelor de vaccinare în contextul pandemiei Covid-19, care va asigura mobilitatea cetățenilor Republicii Moldova.

Discuțiile au vizat și impulsionarea relațiilor bilaterale dintre ambele țări pe mai multe domenii.  ”Ne dorim intensificarea cooperării cu Austria și stabilirea unui dialog permanent. Una din prioritățile actualului Parlament este consolidarea statului de drept. Astfel, mizăm pe suportul și expertiza Austriei în procesul de  implementare a reformelor în domeniul justiției și combaterea corupției”, a declarat Igor Grosu. 

Oficialii au convenit asupra continuării cooperării interparlamentare prin atribuirea unui caracter sistematic vizitelor reciproce la diferite niveluri, inclusiv la nivelul comisiilor parlamentare de profil și al grupurilor parlamentare de prietenie, ceea ce va permite abordarea eficientă a mai multor domenii strategice.

La final, s-a menționat că la 25 martie 2022 se vor împlini 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Austria.

21.09.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Ambasadorul Republicii Austria, Stella Avallone

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More