Igor Grosu, după discuțiile cu Președintele Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil: „Am primit din nou asigurări de sprijinul deplin pentru a fi parte din marea familie europeană”

Chișinău, 15 mai 2024 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Președintele Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil, aflat într-o vizită în țara noastră. Cei doi președinți de parlament au discutat punctual agenda de integrare europeană a Republicii Moldova și procesul de demarare a negocierilor.

„În ultimii trei ani, ne bucurăm de o atenție sporită din partea prietenilor cehi și astăzi am primit din nou asigurări de sprijinul deplin pentru a fi parte din marea familie europeană. Doar în 2023, în țară noastră sunt în derulare proiecte de peste 5 milioane de euro”, a subliniat șeful legislativului, Igor Grosu.

15.05.2024 Întrevederea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, cu Președintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil

Printre subiectele abordate de cei doi șefi de parlament au fost securitatea regională și acțiunile privind consolidarea eficienței energetice. „După mai bine de 30 de ani, putem spune că am devenit mai puternici instituțional și independenți energetic. Mai avem mult de muncit să dezvoltăm aceste sectoare, dar cu eforturi comune, le vom reuși”, a remarcat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a evidențiat, de asemenea, că este nevoie de conjugarea eforturilor pentru a lupta cu propaganda și grupările criminale, care acționează pentru a dezbina cetățenii, pentru a corupe politicienii și alegătorii. „Anul 2024 este un an important pentru parcursul european al țării noastre și orice experiență din partea țărilor care au izbutit ne va fi de mare ajutor, iar Cehia se află printre ele”, a mai spus Igor Grosu.

15.05.2024 Întrevederea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, cu Președintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...