Igor Grosu a discutat prioritățile legislative în sesiunea de primăvară-vară cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță

Chișinău, 19 ianuarie 2022 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu s-a întâlnit cu Daniel Ioniță, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea mai multor subiecte de actualitate, precum criza energetică, securitatea regională, dar și prioritățile Legislativului de la Chișinău în perioada imediat următoare.

În contextul discuțiilor, Igor Grosu s-a referit la intenția autorităților de a oferi tot sprijinul necesar cetățenilor țării noastre privind depășirea crizei energetice prin implementarea unor mecanisme viabile.

Un alt subiect abordat se referă la situația din domeniul securității regionale, fiind subliniată necesitatea unui dialog deschis în acest sens.

”Exprimăm deschiderea noastră pentru desfășurarea și menținerea unui dialog bazat pe o agendă bine pregătită și de substanță de menținere a păcii, astfel ca toți cetățenii să se afle în siguranță”, a declarat Președintele Parlamentului.

Interlocutorii au discutat și despre procesul de pregătire a viitoarei Ședințe Comune a celor două Guverne, oficialii pledând pentru noi cooperări în diverse domenii.

”Ne propunem dezvoltarea relațiilor la nivel de comisii parlamentare. Și aici mă refer la identificarea proiectelor în infrastrutură, consolidarea legăturilor de afaceri prin încurajarea investitorilor străini”, a subliniat speakerul.

În context, Ambasadorul Daniel Ioniță a exprimat deschiderea României în a pune bazele unei cooperări solide în folosul tuturor cetățenilor.

19.01.2022 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniţă

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...