Igor Grosu a discutat cu prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Elene, Ioannis Plakiotakis

Chișinău, 3 noiembrie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Elene, Ioannis Plakiotakis. Oficialul se află, în aceste zile, în vizită în țara noastră pentru a participa, alături de alte circa 20 de delegații, la reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe, „United4Moldova”, găzduită de Parlament.

Prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Elene a anunțat, în cadrul întrevederii, despre intenția Greciei de a deschide anul viitor o misiune diplomatică în țara noastră. „Este o dovadă în plus că relațiile între ambele țări sunt foarte bune și trebuie să le fortificăm și la nivel parlamentar. M-am bucurat să aud că putem miza pe sprijinul Parlamentului Republicii Elene în parcursul nostru european”, a menționat Igor Grosu.

Un alt subiect important discutat a fost securitatea energetică. Republica Moldova își propune să dezvolte cooperarea în acest domeniu, Grecia având un rol foarte important la nivel regional în distribuția gazelor.

03.11.2023 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu președintele Comisiei afaceri europene din Parlamentul Republicii Elene, Ioannis Plakiotakis

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...