Igor Grosu a discutat cu Președintele Senatului și cu Prim-ministrul României: „Republica Moldova face pași hotărâți pentru a deschide negocierile cu UE și are nevoie de toată expertiza și sprijinul României”

Chișinău, 21 iunie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu Președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, aflat într-o vizită la Chișinău.

Șeful legislativului i-a mulțumit pentru atenția și susținerea de care se bucură Republica Moldova din partea României. „Relațiile dintre țările noastre au o dinamică foarte bună, lucru care se vede inclusiv prin proiecte comune pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului”, a menționat Igor Grosu.

Oficialii au abordat în cadrul discuțiilor subiecte ce țin de agenda Parlamentului Republicii Moldova și progresul în îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene. Igor Grosu a subliniat că autoritățile de la Chișinău sunt determinate să deschidă negocierile cu UE până la finele anului și contează pe sprijinul diplomației române, care are un rol crucial în parcursul european al țării noastre.

Cei doi președinți au discutat și despre modalități concrete prin care pot fi impulsionate cooperarea economică, interconectarea energetică și accelerarea proiectelor de infrastructură dintre Republica Moldova și România. „În curând împlinim un an de când am devenit țară candidată pentru aderarea la UE și în tot acest an România ne-a fost alături, ne-a ghidat și a venit cu acțiuni concrete care ne ajută să avansăm în acest proces. Republica Moldova este determinată să facă parte din familia europeană, alături de România”, a mai spus Președintele Parlamentului.

Tot astăzi, Igor Grosu a avut o întrevedere și cu Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, căruia i-a urat succes în noua funcție. Președintele Parlamentului a exprimat deschiderea Republicii Moldova de a impulsiona relațiile economice și proiectele de infrastructură cu România. „Anul acesta facem pași hotărâți pentru a deschide negocierile cu UE și avem nevoie de toată expertiza și sprijinul României”, a punctat șeful legislativului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...