Igor Grosu a discutat cu diaspora din Franța despre parcursul european al Republicii Moldova: „Este nevoie de implicarea fiecăruia pentru a construi Moldova europeană”

Chișinău, 29 mai 2024 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită în Franța, s-a întâlnit cu moldovenii stabiliți la Paris, cu care a discutat despre ultimele evenimente din Republica Moldova și despre parcursul european al țării noastre. Șeful legislativului a menționat că drumul pe care îl parcurge Republica Moldova este unul complicat, care presupune multe reforme deloc ușoare, dar care sunt pentru beneficiul cetățenilor şi pentru prosperitatea țării.

„Paşii spre integrarea europeană sunt dificili, dar necesari. Ne dorim ca în 2024, atât la noi, cât și în întreaga lume, să învingă democraţia, pacea și libertatea, fiindcă aceste trei noţiuni sunt strâns legate între ele”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului i-a îndemnat pe moldovenii din diasporă să fie alături de Republica Moldova, ajutând țara în parcursul european. „Este nevoie de implicarea fiecăruia pentru a construi Moldova europeană”, a subliniat șeful legislativului.

La finalul vizitei în Franța, Igor Grosu a vizitat o afacere deținută de familia de moldoveni Elena Călugăreanu și Anatolie Bînzari, atelierul pictorului moldovean Sergiu Ciochină și Galerie Moldave, un butic comercial dedicat conservării istoriei, meșteșugului și culturii Moldovei.

444487387_912436617561906_8229825869040532101_n

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară a efectuat o vizită în Republica Franceză în perioada 27-29 mai, la invitația Președintei Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...