Igor Grosu a avut o întrevedere cu premierul Lituaniei, Ingrida Šimonytė

Chișinău, 10 decembrie 2021 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu s-a întâlnit, astăzi, cu Ingrida Šimonytė, Prim-ministrul Republicii Lituania.

La întrevedere a participat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman și președintele Grupului parlamentar de prietenie Moldova-Lituania, Ion Babici. De asemenea, la discuții au luat parte ambasadorul Lituaniei în Moldova, Kęstutis Kudzmanas, precum și oficiali din cadrul guvernului lituanian.

În debut, Igor Grosu a vorbit despre prioritățile majorității parlamentare și a subliniat determinarea de a avansa în procesul de implementare a reformelor strategice în țara noastră. 

”Cetățenii Republicii Moldova ne-au dat un vot puternic de încredere proeuropean și trebuie să răspundem ferm așteptărilor. Iată de ce, prioritatea zero este reforma justiției, or aceasta este calea spre lupta cu corupția și construirea unor instituții de stat puternice”, a declarat Președintele Parlamentului. 

Speakerul a vorbit și despre importanța asigurării securității energetice, urmare a ultimelor evoluții în acest domeniu, menționând că Republica Moldova mizează pe suportul Lituaniei, atât pe dimensiunea parlamentară, cât și în contextul Parteneriatului Estic. 

Premierul Lituaniei a remarcat buna cooperare dintre ambele țări și a exprimat deschiderea în a susține autoritățile de la Chișinău în procesul de reformare și modernizare a Republicii Moldova. 

Oficialii au optat pentru intensificarea relațiilor la nivel parlamentar, cât și prin realizarea unor proiecte comune în beneficiul tuturor cetățenilor. 

10.12.2021 - Întrevederea Președintelui Parlamentului Igor Grosu cu Ingrida Šimonytė, Prim-ministrul Republicii Lituania

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova   

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...