Igor Grosu a avut o convorbire on-line cu Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale a Reprezentanţilor Poporului din Întreaga Chină

Chișinău, 14 decembrie 2021 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut, în dimineața zilei de astăzi, o videoconferință cu Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale a Reprezentanţilor Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu.

La întrevedere au participat Vladimir Bolea, președintele Grupului de prietenie cu Republica Populară Chineză, deputații Dumitru Alaiba și Ion Groza.

Igor Grosu și Li Zhanshu au discutat despre relațiile de colaborare dintre statele noastre și oportunitățile de impulsionare a acestora.

De asemenea, a fost exprimat interesul reciproc pentru valorificarea cooperării pe dimensiunea parlamentară și anume la nivel de comisii parlamentare și grupurile de prietenie. „Credem că prin aceste contacte am putea intensifica cooperarea pe mai multe domenii precum comerțul și investițiile, infrastructură, educație și cultură, energie și mediul, tehnologiile informaționale și turismul,  etc.”

Igor Grosu a adresat mulțumiri omologului chinez pentru asistența importantă acordată țării noastre de-a lungul anilor, inclusiv pentru sprijinul prompt oferit Republicii Moldova în eforturile de combatere a pandemiei de Covid-19.  

14.12.2021 - Întrevederea online a Președintelui Parlamentului Igor Grosu cu Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale a Reprezentanţilor Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...