Igor Dodon și Zinaida Greceanîi s-au întâlnit cu Asaf Hajiyev, Secretar General al APCEMN

Chișinău, 9 august 2021 – Deputații Igor Dodon, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), și Zinaida Greceanîi, președintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, au avut o întrevedere cu Asaf Hajiyev, Secretar General al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

În cadrul întrevederii a fost salutată prezența înaltului oficial în Republica Moldova și apreciată cooperarea fructuoasă și de durată între Parlamentul Republicii Moldova şi APCEMN. În anul 2023, Adunarea Parlamentară a OCEMN va marca 30 de ani de la constituire, Moldova fiind una din țările fondatoare ale acesteia.

Igor Dodon a menționat necesitatea valorificării avantajelor geografice, istorice, sociale şi politice, în vederea dezvoltării şi diversificării relațiilor comercial-economice existente între statele-membre ale APCEMN.

De asemenea, a fost subliniat faptul că în cadrul OCEMN Republica Moldova pledează pentru implementarea unor proiecte mai ambițioase, care ar consolida cooperarea economică în regiune şi ar stimula interacțiunea între comunitățile de afaceri și academice. Oficialii s-au referit la proiectele de infrastructură, de protecție a mediului, energie regenerabilă, IT, de stabilire a mijloacelor de facilitare a comerțului şi transportului de mărfuri ș.a.

09.08.2021 Întrevederea deputaților Igor Dodon, șeful delegației parlamentare la APCEMN, și Zinaida Greceanîi cu Secretarul General al APCEMN Asaf Haliyev

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More