Hotărârea privind raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind imixtiunea Fundației „Otwarty Dialog” în treburile interne ale Republicii Moldova a fost abrogată

Chișinău, 2 februarie 2023 – Hotărârea privind raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind imixtiunea Fundației „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) și a fondatoarei acesteia Ludmila Kozlowska în treburile interne ale Republicii Moldova și privind finanțarea unor partide politice a fost abrogată. Pentru asta au votat 59 de deputați.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului Mihail Popșoi, acea Hotărâre a fost un instrument de hărțuire a partidelor politice de opoziție, conținând substrat politic pronunțat, iar abrogarea documentului este necesară pentru excluderea pe viitor a persecuțiilor politice de pe poziția de putere politică și asigurarea exercitării drepturilor civile și de libertate politică.

Hotărârea, adoptată în anul 2018, constata o pretinsă implicare activă a asociațiilor obștești străine sau autohtone cu finanțare străină în finanțarea directă și indirectă a activităților partidelor politice.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...