Grupurile de acțiune locală vor avea mai multă flexibilitate în procesul de constituire a parteneriatelor locale

Chișinău, 13 martie 2024 – Grupurile de acțiune locală vor avea mai multă flexibilitate în procesul de constituire a parteneriatelor locale. Comisia agricultură și industrie alimentară va propune plenului Parlamentului un proiect de modificare a Legii cu privire la grupurile de acțiune locală (GAL).

Această inițiativă are obiectivul de a aduce în concordanță legea menționată cu Legea privind subvenționarea în agricultură și mediul rural, oferind fondatorilor GAL mai multă claritate și transparență în procesul de constituire a parteneriatelor locale.

Totodată, proiectul propus va asigura о politică constantă de dezvoltare a mediului rural, prin implementarea Programului LEADER în Republica Moldova atât din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, cât și din mijloacele financiare ale partenerilor de dezvoltare.

Proiectul de lege a fost elaborat de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER. Inițiativa legislativă urmează a fi examinată în ședința plenară a Parlamentului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...