Grupul parlamentar PRO MOLDOVA a înaintat moțiune simplă asupra politicilor guvernamentale în domeniul sănătății publice

Chișinău, 18 iunie 2020 – În ședința plenară de astăzi, grupul parlamentar PRO MOLDOVA a înaintat moțiune simplă asupra politicilor  (acțiunilor și inacțiunilor) guvernamentale în domeniul sănătății publice.

În motivarea prezentată, deputata Ruxanda Glavan a menționat că înaintarea moțiunii simple a fost condiționată de managementul  defectuos în gestionarea pandemiei provocată de noul coronavirus și starea deplorabilă în care se află sistemul de sănătate al țării.

Totodată, prin acest document se solicită reevaluarea de urgență a politicilor în domeniul sănătății, separarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în două instituții, precum și testarea masivă a populației la infecția COVID-19.

Conform procedurii legislative, moțiunea simplă este examinată în Comisia de profil care prezintă plenului Parlamentului avizul asupra acesteia. Dezbaterea moţiunii simple are loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...