Grupul parlamentar PRO MOLDOVA a depus astăzi o moțiune simplă asupra politicilor guvernamentale în domeniul sănătății publice

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA a depus astăzi o moțiune simplă asupra politicilor guvernamentale în domeniul sănătății publice. Moțiunea a fost semnată de 22 de deputați.

Autorii moțiunii invocă managementul inadecvat al situației, decizii ilegale și lipsa unei coordonări eficiente a acțiunilor între factorii implicați în gestionarea crizei epidemiologice. De asemenea, se subliniază deficitul de echipamente adecvate și complete pentru lucrătorii din sistemul de sănătate și neacordarea indemnizației promise de 16 mii de lei pentru eroii în alb din prima linie infectați.

În moțiune, se invocă protocoalele de tratament aprobate tardiv și neactualizate, nereglementarea prețului și neasigurarea oamenilor cu măști suficiente, precum și multiplele deficiențe în testarea populației.

„Republica Moldova ar fi avut mult mai puține persoane infectate și mai puține vieți pierdute, dacă cei de la guvernare n-ar fi încercat să manipuleze cu cifrele, încercând să lase impresia că ei țin situația sub control. Prin această moțiune, exprimăm neîncrederea și constatăm necorespunderea cu funcțiile ocupate a conducătorilor autorităților publice centrale, responsabile de gestionarea crizei și a domeniului sănătății publice”, a declarat deputata PRO MOLDOVA Ruxanda Glavan.

În context, documentul inițiat de PRO MOLDOVA propune separarea Ministerului Sănătății de cel al Protecției Sociale, identificarea și numirea unui ministru de specialitate medic. De asemenea, PRO MOLDOVA cere revizuirea urgentă a politicii de testare și efectuarea gratuită a testărilor masive a cadrelor medicale și populației în laboratoare acreditate, care respectă standardele de calitate.

Conform Regulamentului Parlamentului, dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...