Grădinița „Prichindel” din comuna Chetrosu a fost renovată

Chișinău, 20 decembrie 2022 –  Copiii din comuna Chetrosu, raionul Anenii Noi, au parte de condiții mai bune de educație. Grădinița „Prichindel” din localitate a fost renovată, în cadrul Programului național „Satul european”. Astfel, a fost reparat acoperișul și a fost făcută termoizolarea fațadei, iar bugetul total al lucrărilor depășește suma de 4,2 milioane de lei.

Președintele Parlamentului a fost la instituția de educație timpurie și i-a salutat pe copii. La rândul lor, micuții au pregătit pentru oaspeți un program artistic.

 „Mă bucur că aveți parte de condiții mai bune și că autoritățile publice locale au ales un proiect care să vizeze anume copiii. Nu trebuie să ne oprim aici, o să mai investim în astfel de inițiative în toată țara. E abia un început”, a menționat Președintele Parlamentului.

În cadrul proiectului Satul European, în raionul Anenii Noi, vor fi implementate 15 proiecte în valoare de peste 75 milioane de lei.

În total, în cadrul Programului național „Satul european” au fost selectate 492 de proiecte de dezvoltare a localităților, în valoare totală de peste două miliarde de lei. Banii au fost alocați din Fondul național privind dezvoltarea regională și locală. „Satul European” ajută localitățile să implementeze proiecte pe care primăriile nu le pot realiza din bugetul propriu. Satul European e despre oameni și dorințele acestora.

20.12.2022 - Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în vizită la grădinița „Prichindel” din comuna Chetrosu, Anenii-Noi

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...