Fracțiunea PAS va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Fracțiunea PAS va depune, la ședința de astăzi a Parlamentului, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Despre aceasta au anunțat, într-un briefing de presă, deputații Fracțiunii PAS, Igor Grosu și Sergiu Litvinenco.

Președintele Fracțiunii PAS, deputatul Igor Grosu a menționat că sunt 34 de semnături pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, respectiv 34 de deputați din fracțiunile PAS, Platforma DA și Partidul Democrat au dat curs acestei inițiative.

”Este o moțiune justificată, așteptată de societate, pentru că toți înțeleg că avem nevoie de alt Guvern, avem nevoie de alegeri anticipate, de un Parlament curățat de transfugi, de cei care se tranzacționează de câte 3-4 ori pe an. Altfel nu vom putea aduce schimbarea mult așteptată de cetățenii Republicii Moldova. În ședința de astăzi, de la 13:30, așa cum a decis Biroul Permanent al Parlamentului, vom înainta această moțiune și vom solicita regulamentar ca în termenul legal ea să fie supusă votului, dezbătută, pentru a obține demisia acestui Guvern. În fața Parlamentului sunt agricultorii, în incinta Parlamentului sunt reprezentanții acestora. Revendicările lor sunt corecte. Facem apel către toți deputații, facem apel către premierul Chicu să deschidă posibilitatea pentru ca această țară să scape de acest Parlament corupt”, a precizat deputatul Igor Grosu.

Vicepreședintele PAS, deputatul Sergiu Litvinenco a subliniat că moțiunea urmează a fi dezbătută în termen de trei zile de la depunere.

„Conform Regulamentului Parlamentului, moțiunea urmează a fi dezbătută în prima zi din ședința care urmează săptămânii depunerii. Noi suntem determinați să ajungem la dizolvarea acestui Parlament și la alegeri anticipate”.

Fracțiunea PAS

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...