Fracțiunea PAS a părăsit ședința Parlamentului: Declarația alianței PSRM-ȘOR reprezintă un atac la adresa Curții Constituționale și asupra instituțiilor statului

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate a părăsit ședința Parlamentului de azi, 23 aprilie, în semn de protest față de inițiativa toxică înaintată de alianța PSRM-ȘOR, care reprezintă un atac la adresa Curții Constituționale și asupra instituțiilor statului.

Președintele PAS, Igor Grosu, a explicat în cadrul unei conferințe de presă de ce fracțiunea PAS a părăsit plenul Parlamentului: „Boicotăm ședința Parlamentului în semn de protest față de încă o inițiativă toxică, populistă a alianței PSRM-ȘOR, care reprezintă un atac la adresa Curții Constituționale, asupra instituțiilor statului. Este o dovadă în plus că PSRM-ȘOR nu-și doresc alegeri anticipate, doresc conservarea situației dezastruoase și de pe urma căreia au de beneficiat doar aceste două forțe politice. Noi nu participăm la aceste acțiuni care sunt în detrimentul democrației, în detrimentul așteptării cetățenilor. Vom face tot posibilul ca oamenii să aibă posibilitatea de a merge la vot și să scape această țară de un Parlament periculos”.

În context, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a precizat că această declarație nu are nici un efect juridic: „Constituția, legislația prescriu foarte clar cum poate fi demis un judecător al Curții Constituționale. Judecătorii CC sunt inamovibili, este vorba despre acea garanție că judecătorii CC nu pot fi demiși înainte de termen. Această declarație nu produce niciun efect juridic. Este o declarație disperată, ei vor să facă circ”.

Reamintim că, în debutul ședinței, Zinaida Greceanîi a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre a socialiștilor prin care vor cere vot de neîncredere pentru trei judecători ai Curții Constituționale. Propunerea a fost susținută de deputații PSRM-ȘOR- Pro Moldova. Propunerea vine după ce joi, 15 aprilie, Curtea Constituțională a constatat existența circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de la Chișinău.

Fracțiunea PAS, Blocul ACUM

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More