Federația Internațională a Societății de Cruce Roșie și Semilună Roșie va avea o delegație în Republica Moldova

Chișinău, 9 noiembrie 2023 – Parlamentul a ratificat ACORDUL dintre Republica Moldova și Federația Internațională a Societății de Cruce Roșie și Semilună (FISCRSR). Acesta prevede că FISCRSR va putea să stabilească sediul pentru o delegație în Republica Moldova și va beneficia de privilegii și imunități la fel ca toate organizațiile internaționale cu oficiu în țara noastră.

Astfel, FISCRSR va putea contracta, dobândi și dispune de bunuri mobiliare și imobiliare în țara noastră. În același timp, Republica Moldova își asumă angajamentul să faciliteze activitățile umanitare ale Federației și să garanteze inviolabilitatea sediilor, bunurilor, precum și o serie de înlesniri de natură fiscală și vamală.

De menționat că activitatea Federației Internaționale a Societății de Cruce Roșie și Semilună este orientată spre pregătirea pentru orice dezastre, reacția la crize, ocrotirea sănătății, protecția persoanelor vulnerabile etc. Doar în anul 2022, valorile financiare ale programelor de ajutor umanitar acordate de FISCRSR au constituit un milion de franci elvețieni.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...