Facilități fiscale și vamale pentru mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”

Chișinău, 7 septembrie 2023 – Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” vor fi scutite de TVA și taxe vamale. Parlamentul a votat în lectura a doua PROIECTUL de lege care aparține deputatei Ina Coșeru.

Astfel, vor fi scutite de plata taxei pe valoare adăugată cu drept de deducere și de taxele vamale bunurile, lucrările, serviciile non-consultanță, serviciile de consultanță, costurile de instruire și operare procurate pentru realizarea acțiunilor din cadrul proiectului.

Proiectul ,,Deșeuri solide în Republica Moldova’’, în sumă de 25 milioane de euro, este realizat în temeiul Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul managementului deșeurilor solide, în sumă de 5,6 mln euro.

Impactul bugetar estimat ca urmare a implementării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova” constituie aproximativ 100 milioane de lei.

07.09.2023 Ședința plenară a Parlamentului

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...