Târg de mărțișoare la Parlament

Chișinău, 26 februarie 2021 –  Meșteri populari din mai multe regiuni ale țării și copii de la centrele sociale din municipiul Chișinău și-au expus astăzi lucrările la cea de-a doua ediție a târgului de mărțișoare “Primăvara care ne unește”, care a avut loc în incinta Parlamentului.

Prezent la inaugurare, Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea  a menționat că  sărbătoarea Mărișorului este parte a patrimoniului UNESCO, iar acest lucru înseamnă că tradiția, istoria și cultura noastră este cunoscută în întreaga lume.

Vlad Batrîncea a mulțumit artizanilor care și-au prezentat lucrările  pentru munca, energia și efortul depuse la confecționarea lucrărilor, menționând că ei au adus în clădirea Legislativului  sărbătoarea primăverii.

Deputata Arina Spătaru a menționat că ediția din acest an se desfășoară sub sloganul ”Nimeni nu amână primăvara”, prezența artizanilor din zona de nord a țării fiind o premieră a evenimentului.

“Aici la Parlament valoarea noastră națională – Mărțișorul – este pusă în capul mesei”, a spus Arina Spătaru.

La rândul ei, Maria Ciobanu, meșter popular de la Fălești, a îndemnat toată lumea să poarte cu drag mărțișorul, simbol al primăverii.

“Ne mândrim că această tradiție a ajuns în multe țări ale lumii  datorită concetățenilor noștri care au luat cu ei, în sufletul lor, tot ce avem mai bun  – tradiții  și obiceiuri de valoare ”, a spus Maria Ciobanu.

Prima ediție a târgului de mărțișoare “Primăvara care ne unește” a avut loc în primăvara anului trecut.

26.02.2021 Inaugurarea celei de a II-a Ediție a Târgului de mărțișoare ”Primăvara care ne unește”

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...