Evoluțiile politice din regiune, discutate în cadrul întrevederii președinților grupurilor parlamentare de prietenie moldo-ucraineană

Chișinău, 23 februarie 2022 – Deputatul Oazu Nantoi, președintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Ucraina, a avut, astăzi, o întrevedere cu omologul său  ucrainean – președintele Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Radei Supreme, Mikhailo Radutskyi.

La întrevederea, care s-a desfășurat în format on-line, au participat președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, vicepreședinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Natalia Davidovici și secretarul Comisiei mediu și dezvoltare regională, Ion Babici – membri ai Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Ucraina

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre evoluțiile politice din regiune, în cadrul căruia a fost reafirmat sprijinul și susținerea Republicii Moldova pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, precum și pentru eforturile diplomatice depuse în vederea detensionării situației actuale.

Discuțiile au vizat și identificarea domeniilor prioritare de colaborare pentru anul în curs.

La final, oficialii au remarcat bunele relații de cooperare dintre cele două state, exprimând interesul pentru extinderea continuă a acestora.

”Consider că trebuie să avem un dialog permanent și constructiv, să  implementăm acțiuni care ar asigura securitatea regională și ar face ireversibile procesele democratice în țările noastre” a menționat Oazu Nantoi.

De asemenea, a fost exprimată determinarea pentru dinamizarea contactelor interparlamentare, în special pe platforma grupurilor de prietenie.

De menționat că, la 10 martie curent, se vor împlini 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Ucraina.

23.02.2022 Întrevederea membrilor Grupului de prietenie Republica Moldova– Ucraina, cu Mikhailo Radutskyi, Președintele Grupului pentru relații interparlamentare cu RM din cadrul Radei Supreme a Ucrainei

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...