Efectivul-limită al Procuraturii Anticorupție, majorat cu 54 de unități

Chișinău, 1 februarie 2024 – Efectivul-limită al Procuraturii Anticorupție a fost majorat cu 54 de unități de personal. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost adoptat cu votul a 58 de deputați.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” și a fost elaborată în contextul executării Legii 245/2023 prin care s-a stabilit competența Procuraturii Anticorupție la investigarea cauzelor de corupție la nivel înalt. În nota informativă se menționează că „adoptarea prezentului proiect va crea premise pentru sporirea capacităților instituționale ale Procuraturii Anticorupție pentru ca personalul să fie capabil să gestioneze corect și eficient măsurile pentru prevenirea si combaterea corupției, iar instituția să aibă posibilitatea să-și exercite corespunzător funcțiile atribuite prin lege”.

Implementarea acestui proiect va necesita alocarea mijloacelor financiare din bugetul de stat pentru întreținerea personalului Procuraturii Anticorupție și pentru cheltuielile de logistică.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...