Echipa ”Meritocrații” a Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia va reprezenta regiunea de nord a țării la jocul intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”, ediția a IV-a

Chișinău, 19 aprilie 2021 – Echipa ”Meritocrații” a Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia va reprezenta regiunea de nord a țării în cadrul celei de-a IV-a ediții a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul” din acest an.

Legislativul, în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale a desfășurat, astăzi, în format online, etapa de preselecție a echipei învingătoare. Participanții la concurs au discutat cu deputatul Fracțiunii ACUM PLATFORMA DA, Dinu Plîngău care a și moderat runda dedicată celor 30 de ani de la adoptarea Declarației de Independență.

Parlamentarul a felicitat participanții și a menționat că, în pofida faptului că este un joc organizat la distanță, totuși, este o competiție interesantă și atractivă. ”Ne dorim să putem desfășura cât mai multe concursuri și să antrenăm cât mai mulți tineri dornici de a cunoaște instituția legislativă a țării”, a menționat Dinu Plîngău. De asemenea, deputatul a răspuns la întrebările liceenilor.

La preselecția, organizată de Oficiul teritorial de informare al Parlamentului din municipiul Edineț, au participat echipe a câte 6 elevi ai claselor liceale din instituțiile de învățământ din raioanele de nord ale țării, inclusiv echipa ”Viitorul” a Liceului Teoretic  din satul Larga, raionul Briceni; ”Prometeu” a Liceului Teoretic din satul Baraboi, raionul Dondușeni; ”Meritocrații” a Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia;  selecționata ”Uniți pentru succes” care a întrunit elevi de la liceele ”Dimitrie Cantemir” și ”Vasile Suhomlinski” din municipiul Edineț, Liceul Teoretic ”Sofia Kovalevskaia” din orașul  Cupcini și Liceul Teoretic din satul Fetești; ”Danger” – Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Fălești; ”Urmașii lui Coroban” – Liceul Teoretic ”Vasile Coroban” din orașul Glodeni; ”Blitzkrieg” – Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din orașul Florești, ”Demos” – Liceul Teoretic  ”Leonid Gherman” din satul Zăicani, raionul Rîșcani; ”Sorocenii” – Liceul Teoretic ”Petru Rareș” din municipiul Soroca; ”Ucenicii lui Herodot” – Liceul TeoreticMihail Sadoveanu” din orașul Ocnița.

Competiția online a inclus 4 runde a câte 8 întrebări fiecare. Câștigătorii vor participa la etapa finală, organizată de Parlament în luna mai curent, care va întruni 5 echipe învingătoare ale etapelor regionale preliminare din sud, nord și centrul țării, precum și cea din municipiul Chișinău.

Săptămâna trecută,  a  fost organizată etapa de preselecție în municipiul Chișinău, la care a învins echipa ”Invictus” a Liceului Teoretic cu Profil de Arte ”Mihail Berezovschi”.

174592244_751404735522791_3449876620499969375_n

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More