Echipa ”LIGA” a Liceului Teoretic ”M. Guboglo” din municipiul Ceadîr-Lunga – a treia echipă care va concura în finala jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”

Chișinău, 20 aprilie 2021 – Echipa ”LIGA” a Liceului Teoretic ”M. Guboglo”  din municipiul Ceadîr-Lunga este cea de-a treia echipă care va concura în finala celei de-a IV-a ediții a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul” din acest an.

Parlamentul, prin intermediul Oficiului său teritorial de informare (OTIP) din municipiul Comrat, în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale a desfășurat, astăzi, în format online, cea de-a treia preselecție regională. Participanții la concurs au discutat cu deputata Fracțiunii ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru care a mulțumit tuturor elevilor pentru participare, a răspuns la întrebările acestora, precum și a moderat runda dedicată celor 30 de ani de la adoptarea Declarației de Independență.

”Din păcate, restricțiile pandemice, ne impun să comunicăm la distanță.  Noi, deputații suntem dornici de comunicare cu oamenii. Sunt bucuroasă că pot discuta, astăzi, cu liceeni din diferite raioane și participa la acest exercițiu intelectual foarte interesant”, a menționat deputata Arina Spătaru.

La concurs au participat șase echipe din zona de sud, sud-est și UTA Găgăuzia, inclusiv, echipa ”ELITA” a Liceului Teoretic ”Ștefan Vodă”, echipa ”LIGA” a Liceului Teoretic ” M.Guboglo” din mun. Ceadîr-Lunga, ”Apelsin” a Liceului Teoretic ”A.A. Doljenco” din orașul Vulcănești., echipa Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din mun. Comrat – ”Hyperion” și echipa ”Labirint” a Liceului Teoretic  ”T.Zanet” din satul Congaz, UTA Găgăuzia.  

Câștigătorii vor participa la etapa finală, organizată de Parlament în luna mai curent, care va întruni 5 echipe învingătoare ale etapelor regionale preliminare din sud, nord și centrul țării, precum și cea din municipiul Chișinău. Preselecția online a inclus 4 runde a câte 8 întrebări fiecare.

Alte două echipe câștigătoare ale etapelor de preselecție sunt echipa ”Invictus” a Liceului Teoretic cu Profil de Arte ”Mihail Berezovschi” din municipiul Chișinău și echipa ”Meritocrații” a Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More