Echipa Liceului ”George Călinescu” din Chișinău este câștigătoarea jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”, ediția a V-a

Chișinău, 29 aprilie 2022 – Echipa ”Victorius” de la Liceul Teoretic ”George Călinescu” din Chișinău este învingătoarea celei de-a V-a ediții a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”, care s-a desfășurat, astăzi, în incinta Legislativului.

Pe locul 2 s-a clasat echipa ”Cantemiriștii” de la Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” din Văsieni, raionul Ialoveni, pe locul 3 – ”Исторические Личности” de la Liceul Teoretic ”Mihai Guboglo” din orașul Ceadîr-Lunga. Diplome de mențiune au obținut echipele ”Meritocrații” de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia și ”Olimpicii” de la Liceul Teoretic ”Olimp” din orașul Sîngerei.

În debutul jocului, deputații Eugeniu Sinchevici, Diana Caraman, Angela Munteanu-Pojoga, Vitalie Gavrouc, Maria Pancu, Vitalie Jacot și Evghenia Cojocari au adresat tuturor participanților mesaje de încurajare, apreciere pentru implicarea civică și promovarea gândirii critice, dorindu-le mult succes și inspirație pe parcursul jocului.

Etapă finală a concursului intelectual a întrunit cinci echipe, câștigătoare a etapelor regionale de preselecție și a inclus mai multe probe care au testat capacitatea intelectuală, abilitățile de lucru în echipă, dar și ingeniozitatea participanților.

Astfel, echipele au parcurs un traseu alcătuit din Muzeul Parlamentului, biblioteca, sala Europa și sala pentru conferințe de presă, unde au răspuns la mai multe runde de întrebări despre parlamentarism și activitatea legislativă. De asemenea, participanții au avut ca sarcină simularea unui exercițiu de prezentare a unui proiect de lege, de la tribuna centrală a Parlamentului.

Proiectele prezentate de elevi s-au referit la reformarea sistemului de învățământ, testarea candidaților la funcția de primar, salubrizarea localităților.

La finalul concursului, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a apreciat prestația echipelor și a menționat că, prin intermediul acestui joc intelectual, participanții au obținut o experiență valoroasă pe care urmează să o dezvolte și să o valorifice ulterior în obținerea studiilor, dar și pe parcursul întregii vieți.

În cadrul ediției din acest an a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul” au participat 89 de echipe din peste 70 de instituții de învățământ din întreaga țară. Prima ediție a jocului a avut loc în anul 2018, iar partenerii proiectului sunt Clubul moldovenesc de jocuri intelectuale și Ministerul Educației și Cercetării.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...