Echipa „Agora” din Orhei este învingătoarea etapei regionale a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”

Chișinău, 24 noiembrie – Echipa „Agora” din municipiul Orhei este cea de-a 5-a echipă învingătoare a etapei regionale a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”.  Preselecția a fost organizată, prin intermediul Oficiului teritorial de informare al Parlamentului din municipiul Orhei și s-a desfășurat, astăzi, în format online.

La concurs au participat 8 echipe din raioanele Orhei, Telenești, Șoldănești, Sîngerei, Criuleni, Călărași, Dubăsari și Strășeni. Jocul a inclus 3 runde, a câte 11 întrebări, pe subiecte despre democrație, istoria parlamentarismului și legislativele lumii.

Membrii echipei învingătoare sunt elevi din cadrul a trei instituții de învățământ  din municipiul Orhei. Acestea sunt – Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și Liceul Teoretic „Alecu Russo”. 

Câștigătorii vor participa la etapa finală, care urmează a fi organizată de Parlament.  Anterior au avut loc alte patru preselecții în regiunea de nord, sud, sud-vest și municipiul Chișinău. Câștigătoare sunt echipele ”Iris” de la Liceul Teoretic ”Dante Alighieri” din muncipiul Chișinău, ”Meritocrații” de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia, ”Cometa” de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din or. Iargara, raionul Leova și ”Sargon” de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din municipiul Cahul.

Aceasta este a treia ediție a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”. Prima ediție a avut loc în anul 2018.  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...