Dumitru Alaiba a participat la reuniunea Biroului AP EURONEST care anticipează summitul Parteneriatului Estic

Chișinău, 2 decembrie 2021 – Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic (AP EURONEST), Dumitru Alaiba, a participat în regim de videoconferință la lucrările reuniunii Biroului AP EURONEST.  

Participanții la reuniune au discutat evoluțiile recente în țările Parteneriatului Estic. În context a fost făcut un schimb de opinii cu privire la situația din Belarus, fiind abordate în special reforma constituțională și cooperarea parlamentară.

Membrii Biroului AP EURONEST au formulat un mesaj adresat summitului Parteneriatului Estic care va avea loc pe 15 decembrie anul curent.

În mesaj, printre altele, este salutată semnarea Memorandumului de Înțelegere între ministerele de externe ale Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei privind cooperarea în domeniul integrării europene.

De asemenea, este reafirmat angajamentul ferm față de Parteneriatul Estic, bazat pe interese reciproce, care facilitează dezvoltarea și stabilitatea în regiune.

Totodată, este subliniată necesitatea de a dezvolta un rol mai activ și un angajament sporit al UE în soluționarea pașnică a conflictelor nerezolvate din regiunea Parteneriatului Estic.

Semnatarii accentuează obiectivul strategic de a continua integrarea economică între UE și țările partenere interesate și de a aprofunda relațiile dintre părți.

Parteneriatul Estic este o inițiativă politică comună care are ca scop aprofundarea și consolidarea relațiilor dintre UE, statele sale membre și Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Belarus, Republica Moldova și Ucraina.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...