Doina Gherman a discutat cu ministrul de externe al Croației, Gordan Grlić-Radman

Chișinău, 1 februarie 2022 – Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman s-a întâlnit cu Gordan Grlić-Radman, Ministrul Afacerilor Externe și Europene al Croației, aflat în vizită la Chișinău la invitația viceprim-ministrului, Nicu Popescu. La întrevedere a participat și Ambasadorul Republicii Croația în Republica Moldova, Marija Kapitanović, alți reprezentanți ai ministerului de externe croat.

Oficialii au discutat despre posibilitatea impulsionării dialogului bilateral parlamentar și stabilirea direcțiilor prioritare de colaborare pe diverse niveluri, atât la nivelul Comisiilor parlamentare de profil cât și al Grupurilor de prietenie.

În context, Doina Gherman a remarcat determinarea Legislativului de a avansa în toate domeniile, inclusiv în implementarea agendei de reforme.

”Avem un mandat puternic oferit de cetățeni pentru a aduce schimbarea în țară. Iată de ce lupta cu corupția, reforma justiției, depășirea crizei pandemice și energetice rămân a fi o prioritate pentru majoritatea parlamentară”, a declarat Doina Gherman.

Un alt subiect abordat se referă la situația din regiune, fiind menționată necesitatea unei noi runde de negocieri în formatul 5+2, pentru anul 2022.

Discuțiile s-au axat și pe agenda de integrare europeană a țării noastre, cu posibilitatea unor eventuale transferuri de experiență din partea Croației în acest sens.

”Apreciem sprijinul continuu al Croației pentru agenda europeană a Republicii Moldova. Mulțumim părții croate pentru că a acordat o atenție specială consolidării dialogului dintre UE și statele Parteneriatului Estic”, a conchis președinta Comisiei politică externă și integrare europeană.  

Ministrul de externe croat a exprimat deschiderea țării sale în a oferi tot sprijinul în promovarea agendei de reforme în Republica Moldova și de avansare în efortul țării noastre de integrare în Uniunea Europeană. 

01.02.2022 Întrevederea președintei Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, cu Ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația, Gordan Grlić-Radman

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...