Platforma DA atenționează că urmează a fi promovați judecători cu reputație dubioasă la Curtea Supremă de Justiție

Deputatul Fracțiunii Platforma DA, Dinu Plîngău atenționează că urmează a fi promovați judecători cu reputație dubioasă la Curtea Supremă de Justiție.

”Acest subiect a fost criticat și anterior, iar acum a revenit pe agendă în forma unor proiecte de hotărâri la Comisia juridică, numiri și imunități și s-a aflat că mai toate persoanele promovate recent la CSJ sunt implcate în acte groaznice, inclusiv ca paticipanți ai unor grupări criminale, participanți ai evenimentelor din pădurea domnească, atacuri raider, deposedări de terenuri etc.”, a menționat Dinu Plîngău în cadrul unui briefing de presă, suținut, astăzi, la Parlament.

Potrivit deputatului, este vorba de candidații Nicolae Șova, Ghenadie Plămădeală, Aliona Miron, Tamara Chișcadoneva, Nadejda Toma, Oxana Robu, Anatolie Minciună.

”Raportul SIS cu griful „secret”, informații din afara sistemului etc. ne vorbesc despre faptul că acești candidați sunt persoane total incompatibile cu statutul de membru al CSJ, statut care nu poate fi revocat ulterior,  conform legii”, a declarat deputatul Platforma DA. 

Dinu Plîngău a dezvăluit că era gata să divulge informațiile secretizate despre acești candidați, dar, cu 10 minute înainte de briefing, a fost informat că subiectul numirii judecătorilor la CSJ este scos momentan de pe ordinea de zi, se amână:

„E o mică victorie a Platformei DA, pentru că am făcut demersuri insistente ieri și astăzi ca acest subiect să fie revăzut. De fapt (unele informații au fost deja strecurate în spațiul public) este vorba de o tentativă de a obstrucționa justiția în ideea că Ilan Șor ar fi avut o înțelegere încă din vară să se întoarcă în RM. Aceste acțiuni se fac inclusiv în acest context!”

Dinu Plîngău a spus că Platforma DA va face tot ce se poate să oprească această acțiune subversivă și chiar criminală și a avertizat reprezentanții politicului să-și revizuiască hotărârile pe acest subiect și să le scoată de pe agenda parlamentară, să propună alți candidați care corespund statutului de judecători la CSJ. 

De asemenea, Dinu Plîngău a avertizat și mediul judiciar  să nu se implice în scandaluri politice, să nu se lase corupt în contextul revenirii lui Ilan Șor în Republica Moldova (rămânând în libertate și luând o pedeapsă simbolică). Altfel, a spus deputatul, în cazul în care va mai exista o tentativă de acest gen, informațiile despre acești judecători vor fi făcute publice, chiar dacă vor fi apărate de griful „secret”. Aceste informații sunt de o importanță extraordinară și adevărul prevalează asupra intereselor secretizate.

Fracțiunea Platforma DA

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More