Deputatul Vladimir Odnostalco va reprezenta Parlamentul la Reuniunea Comisiei permanente pentru politică socială și drepturile omului a AIP CSI

Chișinău, 26 noiembrie 2020 – Vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Vladimir Odnostalco participă, astăzi, la Reuniunea Comisiei permanente pentru politică socială și drepturile omului a Adunării Interparlamentare a CSI.

Ședința are loc în format on-line și reunește parlamentari din țările membre ale AIP CSI, experți, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, care vor dezbate un șir de proiecte și recomandări referitoare la ocrotirea sănătății populației. 

Printre subiectele importante care vor fi discutate în cadrul reuniunii se numără măsurile de combatere a răspândirii infecției cu COVID-19. Deputații vor dezbate proiectul de rezoluție al Consiliului AIP CSI ”Cu privire la sprijinul legislativ acordat măsurilor luate în statele membre CSI în legătură cu pandemia COVID-19” și Declarația comună a Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor membre ale Comunității Statelor Independente și a Biroului regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa ”Despre rolul parlamentelor în combaterea COVID-19 ”.

Un alt subiect inclus pe agenda reuniunii este proiectul-model al Codului de migrație pentru statele membre CSI. Parlamentarii vor dezbate proiectul luând în considerare comentariile și propunerile venite de la comitetele și comisiile specializate ale parlamentelor din statele membre AIP CSI.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...