Deputatul Vladimir Bolea a participat la Primul Congres al Colegiului medicilor veterinari din Moldova

Chișinău, 18 noiembrie 2021 – Președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea a participat în dimineața zilei de astăzi, la primul Congres al Colegiului Medicilor Veterinari din Republica Moldova. Evenimentul s-a desfășurat în format online.

În cuvântul său de salut, deputatul a remarcat importanța activității medicului veterinar, în special la menținerea securității alimentare, protecția sănătății publice, dar și facilitarea relațiilor economice în acest domeniu.   

“În numele Comisiei, exprim deschiderea în a consolida toate eforturile pentru valorificarea eficientă a potențialului medicilor veterinari. Parlamentul Republicii Moldova este un partener de încredere pentru întreaga comunitate or, medicii veterinari, datorită pregătirii complexe, sunt cei care asigură siguranța produselor de origine animală destinate consumului uman”, a declarat Vladimir Bolea.

Scopul evenimentului a fost constituirea Colegiului Medicilor Veterinari, organ abilitat cu apărarea drepturilor și intereselor membrilor săi în toate domeniile de activitate, precum și cu asigurarea dezvoltării profesionale continue a medicilor veterinari. Rolul acestuia este de a spori eficiența activităților sanitare veterinare, de a responsabiliza și încuraja practicarea profesiei de medic veterinar și de a facilita integrarea profesională.

La 10 iulie 2020, Parlamentul Republicii Moldova a votat Legea nr.121 privind organizarea și exercitarea profesiei de medic veterinar elaborată în scopul consolidării cadrului instituțional și creării condițiilor organizatorice, economico-juridice favorabile exercitării profesiei de medic veterinar.

18.11.2021 Participarea președintelui Comisiei agricultură și industrie alimentară la lucrările Congresului de constituire a Colegiului medicilor veterinari din Republica Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova   

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...