Deputatul Vladimir Bolea a înregistrat o inițiativă de modificare a Codului educației

Deputatul Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate în Parlamentul Republicii Moldova, Vladimir Bolea  a înregistrat inițiativa legislativă cu nr.209 din 28.05.2020, privind modificarea art.134 din Codul educației nr.152/2014.

Proiectul de lege prevede acordarea indemnizațiilor și repartizarea în câmpul muncii a tuturor absolvenților învățământului superior și profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterțiar de stat atât naționale, cât și din străinătate, atât pe locuri cu finanțare de la buget, cât și cu taxă de studii.

Actualmente, se constată că repartizarea în câmpul muncii doar a absolvenților învățământului superior și a celor din învățământul profesional tehnic postsecundar de la specialitățile pedagogice, care au acces la studii cu finanțare de la bugetul de stat, nu acoperă pe deplin numărul de posturi didactice vacante, care din an în an este în creștere.

Modificarea cadrului normativ implică susținerea tinerilor specialiști pentru a activa în profesia de cadru didactic pe de o parte și soluționarea problemei celor 2000 de cadre didactice care nu ajung în sistem.

03.06.2020 Conferință de presă a deputatului Vladimir Bolea, fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM

Fracțiunea PAS, Blocul ACUM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...