Deputatul Victor Bologan reprezintă Republica Moldova la webinarul organizat de Uniunea Interparlamentară despre economia globală post-COVID-19

Chișinău, 3 decembrie 2020 – Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Uniunea Interparlamentară,  Victor Bologan participă la webinarul ”Economia globală post-COVID-19: elaborarea unor politici comerciale durabile pentru sprijinul luptei împotriva sărăciei’’. Evenimentul are loc astăzi, în format on-line, fiind organizat la propunerea Comitetului Director al Conferinței Parlamentare privind Organizația Mondială a Comerțului.

Conferința va cuprinde intervenția a trei vorbitori: senatorul din Chile, Juan Antonio Coloma, Kathleen Van Brempt, Membru al Parlamentului European și Pamela Coke-Hamilton, Director Executiv al Centrului Internațional de Comerț.

Participanții la eveniment vor discuta despre posibilitățile de menținere a stabilității lanțurilor valorice globale – componente esențiale ale restabilirii comerțului global și de a satisface nevoile specifice ale țărilor în curs de dezvoltare pentru a face față provocărilor legate de COVID-19.

Acest webinar este, de asemenea, menit să servească drept platformă pentru evidențierea celor mai bune practici, comparând, în același timp, experiențele și metodele folosite de diferite țări de abordare a provocărilor comerciale legate de pandemie. 

Webinarul are loc în contextul aniversării a 25-a a Organizației Mondiale a Comerțului.

Potrivit informațiilor recente din partea Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), comerțul global a suferit o scădere considerabilă în prima jumătate a anului 2020 și continuă să scadă în cea de-a doua jumătate, cu o scădere de 14% din volum și 21% din valoare.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...