Deputatul Victor Bologan reprezintă Legislativul la un eveniment despre participarea tinerelor în procesul politic

Chișinău, 18 noiembrie 2020 –  Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Uniunea Interparlamentară (UIP), Victor Bologan, participă astăzi la un eveniment online, cu genericul ,,Participarea și liderismul politic al femeilor tinere’’, organizat de UIP în colaborare cu  oficiul Reprezentantului Secretarului General ONU pentru Tineret.

Obiectivul principal al activității vizează creșterea participării femeilor tinere în politică, recunoașterea și înțelegerea provocărilor specifice cu care se confruntă acestea în accederea la funcții de conducere și împărtășirea experiențelor privind identificarea soluțiilor strategice pentru acest domeniu.

La eveniment sunt prezenți și vor avea discursuri Secretarul General al UIP, Martin Chungong, Reprezentantul Secretarului General ONU pentru Tineret, Jayathma Wickramanayake, Directoarea executivă UN WOMEN, Phumzile Mlambo-Ngcuka, și viceminstra pentru informații și comunicații din Guvernul Namibiei, Emma Theofelus.

Activitatea reunește membri ai parlamentelor, oficiali guvernamentali, academicieni, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, agențiilor ONU, mișcărilor de tineret și femei, mass-media, precum și ai organizațiilor civile care promvează incluziunea politică.

De notat că în 2020 se împlinesc 25 de ani de la Declarația de la Beijing, document care a stabilit ca obiectiv internațional asigurarea egalității de gen în procesul decizional politic. În pofida unor progrese, femeile, în special cele tinere, sunt încă subreprezentate la toate nivelurile conducerii politice. Datele UIP privind reprezentarea tinerilor în parlamente arată că doar 2,2% dintre parlamentari au sub 30 de ani. Tinerele reprezintă și mai puțin de 1% dintre aceștia.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...