Deputatul Victor Bologan participă la Reuniunea Comitetului de pregătire a Conferinței Mondiale a Președinților de Parlament

Chișinău, 14 octombrie 2020 –Deputatul Victor Bologan participă, astăzi, la cea de-a șaptea Reuniune a Comitetului de pregătire a  Conferinței Mondiale a Președinților de Parlament, eveniment care are loc în regim on-line. Victor Bologan este șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Uniunea Interparlamentară.

În deschiderea reuniunii, participanții vor fi salutați de către Președinta UIP, Gabriela Cuevas Barron.

Pe parcursul reuniunii, parlamentarii vor face o evaluare a discuțiilor purtate în cadrul Conferinței Mondiale a Președinților de Parlament, care a avut loc în perioada 19-20 august curent, în regim on-line. Totodată, participanții vor face un schimb de opinii pe marginea Conferinței de anul viitor, care urmează să aibă loc la Viena, în luna iulie.

Uniunea Interparlamentară a fost creată în 1889, fiind cel mai mare for interparlamentar din lume. UIP este constituită, actualmente, din 179 de state cu statut de membru, precum și 13 membri cu statut de asociat. Republica Moldova a devenit membru UIP în 1992.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...