Deputatul Victor Bologan a participat la Reuniunea Comitetului de pregătire a celei de-a Cincea Conferințe Mondiale a Președinților de Parlamente

Chișinău, 12 aprilie 2021 – Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Uniunea Interparlamentară (UIP), deputatul Victor Bologan a participat, astăzi la Reuniunea Comitetului de pregătire a Celei de-a Cincea Conferințe Mondiale a Președinților de Parlamente. Evenimentul a avut loc în format de videoconferință.

A fost abordat programul de desfășurare a Conferinței, dar și posibilitatea de organizare a acesteia în format online, cât și fizic.

Membrii Comitetului au pus în discuții subiectele incluse în agenda Conferinței, precum: „Atenuarea impactului pandemiei COVID-19 asupra democrației, Recuperarea post-pandemică: transformarea economiei pentru dezvoltare durabilă, Transparența parlamentară și accesibilitatea, dar și rolul UIP în guvernanța globală”.

Participanții au subliniat necesitatea asigurării unei comunicări constante între liderii parlamentari, astfel urmând a fi indentificată soluția optimă de desfășurare a evenimentului. 

Tematica  celei  de-a cincea Conferințe Mondiale a Președinților de Parlament este liderismul parlamentar pentru un multilateralism mai eficient care să ofere pace și dezvoltare durabilă oamenilor și planetei.

Conferința Mondială a Președinților de Parlament este organizată odată la cinci ani de Uniunea Interparlamentară – organizație globală a parlamentelor naționale, cu sediul la Geneva, care întrunește 179 de parlamente și 13 membri asociați.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More