Deputatul Petru Burduja participă la Reuniunea Plenului Parlamentar al Comunității Energetice

Chișinău, 9 decembrie 2020 – Deputatul Petru Burduja, Vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe participă la Reuniunea Plenului Parlamentar al Comunității Energetice. Evenimentul are loc astăzi, în format online.

În debutul evenimentului participanții la reuniune vor fi salutați de către Președintele Parlamentului Muntenegrului, Aleksa Becic, din partea Președinției în exercițiu a Comunității Energetice, precum și de către Președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European, Cristian-Silviu Bușoi.

Pe parcursul reuniunii, parlamentarii urmează să facă un schimb de opinii cu privire la obiectivele atinse în anul curent în cadrul Comunității Energetice, provocările și bunele practici în elaborarea Planurilor Naționale privind Energia și Clima, cadrul de politici în schimbare, inclusiv mecanismul de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon, precum și cadrul de politici și obiective până în anul 2030.

Comunitatea Energetică, înființată în 2005 prin Tratatul de  instituire a Comunității Energetice, este o organizație internațională preocupată de dezvoltarea politicilor energetice. Republica Moldova este parte la Tratatul de  instituire a Comunității Energetice din 1 mai 2010.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More