Deputatul PAS, Oazu Nantoi a adresat o scrisoare către cetățenii Republicii Moldova, în special din UTA Găgăuzia: „Instigatorul vrajbei interetnice, Igor Dodon, trebuie oprit!”

Fracțiunea parlamentară PAS condamnă acțiunile premeditate întreprinse de președintele Igor Dodon și deputații PSRM care au ca scop instigarea la vrajbă interetnică în societatea moldovenească. Despre acest lucru a anunțat deputatul PAS, Oazu Nantoi, în cadrul unei conferințe de presă, care, în calitate de membru al Grupului de lucru comun al Parlamentului Republicii Moldova și Adunării Populare a Găgăuziei, a adresat o Scrisoare deschisă cetățenilor Republicii Moldovei, în special din UTA Găgăuzia și Înaltului Comisar OSCE pentru Minorități Naționale.

Proiectele de Legi nr.328 din 16.07.2020; nr.329 din 16.07.2020 și nr.330 din 16.07.2020 ce vizează UTA Găgăuză, trecute fulgerător prin Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, la 20 iulie 2020, sunt anticonstituționale, iar promovarea lor rapidă are drept scop să provoace scandal prin neadoptarea acestor legi în Parlament, pentru ca ulterior, în fața alegătorilor din UTA Găgăuză, să se dea vina pentru neadoptarea lor de „naționaliștii români” și „unioniștii” din Parlament.

În context, parlamentarul a condamnat acțiunile Zinaidei Greceanîi, care, în calitatea sa de Președinte al Parlamentului, a mințit partenerii internaționali, care facilitează activitatea Grupulu de lucru comun, acționând strict în interesul electoral al președintelui Dodon și al PSRM. 

Totodată, deputatul și-a exprimat votul de neîncredere față de Vlad Bătrâncea, co-președinte al Grupului de lucru comun și co-autor al proiectelor de legi menționate, pentru subminarea intenționată a activității și autorității Parlamentului în interesul electoral al Președintelui Igor Dodon.

„Președintele Igor Dodon și PSRM provoacă, conștient, neadoptarea acestor proiecte de legi, pentru ca în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, în fața alegătorilor din UTA Găgăuzia, să poată da vina pe ”naționaliștii români” și ”unioniștii” din Parlament.

Președintele Igor Dodon și PSRM sunt provocatori politici, gata să sacrifice pacea interetnică din Republica Moldova de dragul puterii.

La alegerile prezidențiale din 2016 candidatul Igor Dodon s-a prezentat în fața concetățenilor din UTA Găgăuzia, dar și în fața întregii societăți, cu mesaje xenofobe, instigând la vrajbă interetnică. Timp de patru ani, Președintele Igor Dodon n-a făcut nimic pentru consolidarea societății și nu și-a onorat nici o promisiune electorală.

Fac apel la înțelepciunea concetățenilor noștri din UTA Găgăuzia, precum și la înțelepciunea tuturor cetățenilor Republicii Moldova, să nu cadem din nou în plasa politicienilor cinici și avizi de putere.

Igor Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova”, a conchis Oazu Nantoi.

Fracțiunea Parlamentară PAS, Blocul ACUM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...