Deputatul Gaik Vartanean participă la Reuniunea Biroului Adunării Parlamentare EURONEST

Chișinău, 22 martie 2021 – Deputatul Gaik Vartanean participă, astăzi, la Reuniunea Biroului Adunării Parlamentare EURONEST, organizație care reuneşte eurodeputaţi şi parlamentari din cele şase ţări din Parteneriatul Estic – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina.

La reuniune sunt discutate evoluțiile recente majore din țările Parteneriatului Estic.

Urmează a fi prezentat raportul Centrului de Studii Politice Europene (CEPS) cu privire la crearea unui nou avânt pentru integrarea europeană a Statelor Asociate din Balcani și Estul Europei.

Totodată, participanții vor face un schimb de opinii  cu privire la pregătirile celei de-a 9-a Sesiuni Ordinare a AP Euronest și vor aproba preliminar proiectul programului și al agendei acesteia  

De asemenea, urmează a fi aprobat subiectul pentru Dezbaterea de bază din cadrul Plenarei AP EURONEST – Recuperare, reziliență și perspective de democratizare pentru un Parteneriat Estic post-Covid-19.

Gaik Vartanean, membru al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară EURONEST, a avut o intervenție în cadrul căreia a făcut o scurtă prezentare a situației politice din țara noastră, precum și a evoluțiilor legate de COVID-19 și eforturile care se depun pentru organizarea vaccinării în masă a populației.

Deputatul a reiterat importanța dialogului dintre Republica Moldova și instituțiile europene, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic.  

Parteneriatul estic este o inițiativă politică comună care are ca scop aprofundarea și consolidarea relațiilor dintre UE, statele sale membre și cele șase țări din Europa de Est.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More