Deputatul Dumitru Diacov participă la Reuniunea Comisiei pentru afaceri politice, drepturile omului și democrație din cadrul AP EURONEST

Chișinău, 19 aprilie 2021 – Deputatul din Parlamentul Republicii Moldova, Dumitru Diacov participă la Reuniunea Comisiei pentru afaceri politice, drepturile omului și democrație din cadrul Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (AP EURONEST), în calitate de membru al Comisiei. 

Pe agenda Reuniunii au fost incluse prezentări și rapoarte de actualitate pe marginea ultimelor evoluții.

În debut, co-raportorii Comisiei, Volodymyr Ariev și Andrzej Halicki prezintă raportul privind ”Consolidarea proceselor democratice: rolul partidelor politice, a societății civile, un mediu electoral echitabil și mass-media liberă și pluralistă”.

La fel, pe agendă figurează un schimb de opinii între Petra Gombalova Kyslingerova, Șefa Direcției Parteneriatul Estic, cooperare regională și OSCE din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE), și Vassilis Maragos, Președintele Unității pentru Armenia, Azerbaidjan, Belarus și Parteneriatul Estic,  Direcția Generală Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR), Comisia Europeană. Discuțiile se vor axa pe subiectul ce ține de ”Viitorul Parteneriatului Estic înainte de Summitul 2021”.  

Participanții vor dezbate și subiectul ”Statul de drept și reforma judecătorească ca bază pentru democrație și dezvoltare economică”, în baza căruia Drago Kos, președintele grupului de lucru OCDE privind luarea de mită, va prezenta mai multe informații în acest sens.    

În final, membrii Comisiei pentru afaceri politice, drepturile omului și democrație din cadrul AP EURONEST, urmează să adopte o propunere de decizie a Biroului EURONEST cu privire la raportul Comisiei pentru perioada 2021-2022. 

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More