Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, membru al Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a avut o întrevedere cu ambasadorii Germaniei, Franței și Poloniei în Republica Moldova

Chișinău, 23 noiembrie 2021 – Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, membru al Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a discutat cu Angela Ganninger, ambasador al Republicii Federale Germania, Paul Graham, ambasador al Republicii Franceze, și Bartłomiej Zdaniuk, ambasador al Republicii Polone la Chișinău. Întrevederea a avut loc în regim online.

Discuțiile s-au axat pe situația politică din țara noastră și activitatea Parlamentului de legislatura a XI-a. În context, Vlad Batrîncea și-a exprimat disponibilitatea de a fortifica cooperarea dintre majoritatea și opoziția parlamentară.

”În acest mandat, vom veni cu multe inițiative legislative. Totodată, suntem gata să susținem proiectele majorității parlamentare, elaborate în beneficiul cetățenilor”, a menționat Vlad Batrîncea.

Totodată, Vlad Batrîncea a remarcat “probleme grave, legate de pretinsa reformă a Procuraturii, arestul abuziv al procurorului general, promovarea în funcții înalte a procurorilor și judecătorilor dubioși, cu probleme de integritate și reputație”. De asemenea, deputatul s-a referit și la Centrul Național Anticorupție, care se dorește a fi controlat politic, iar noul director al instituției va fi numit fără concurs și selectat pe criterii politice. În ceea ce privește Consiliul Audiovizualului, parlamentarul a remarcat că “această instituție a fost decapitată politic și, conform modificărilor la Codul audiovizualului, operat de PAS, Consiliul poate fi demis anual de către Parlament și nu poate fi nici vorba de independența acestei instituții”.

La fel, Vlad Batrîncea a menționat că ”reformele și modificarea legilor nu trebuie operate în interese de moment și de conjunctură, iar regulile jocului nu trebuie schimbate în timpul jocului, or asistăm la o degradare a democrației în Republica Moldova”.

La finalul discuțiilor, oficialii au fost unanimi în  opinia de a promova în continuare o agendă de discuții cu privire la evoluția activității parlamentare.

23.11.2021 Întrevederea comună a vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, Ambasadorul Republicii Federale Germania, Angela Ganninger, Republicii Franceze, Paul Graham și Republicii Polone, Bartłomiej Zdaniuk

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More