Deputații Vladimir Odnostalco și Alla Dorovannaia au discutat cu Reprezentanta rezidentă PNUD despre răspunsul la COVID -19

Chișinău, 13 august 2020 – Vicepreședintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Vladimir Odnostalco și Alla Dorovannaia, membră a aceleiași comisii, au avut astăzi o întrevedere, în format on-line, cu Reprezentanta rezidentă a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, Dima Al-Khatib.

Discuțiile s-au axat pe cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și PNUD, cu accent pe sprijinul acordat de organizația internațională la combaterea răspândirii noului coronavirus COVID-19 și la recuperarea socio-economică.

În acest sens, Vladimir Odnostalco a mulțumit echipei PNUD pentru ajutorul oferit țării noastre în perioada crizei pandemice, menționând că organizația a contribuit, alături de autorități, la realizarea măsurilor urgente de prevenire și control a răspândirii COVID-19.

La rândul său, Dima Al-Khatib a prezentat abordarea organizației ca răspuns la COVID-19, care se axează pe patru domenii de intervenție: protecție socială, guvernare, transformare digitală și economie verde.

Totodată, Reprezentanta rezidentă PNUD a apreciat colaborarea eficientă cu Parlamentul Republicii Moldova și a exprimat disponibilitatea de a susține Legislativul și în continuare.

De notat că PNUD sprijină Republica Moldova încă din primele etape ale crizei generate de COVID-19. Astfel, organizația a sprijinit autoritățile statului ca parte a răspunsului comun al ONU și al partenerilor de dezvoltare, pentru a ajuta la achizițiile de echipamente și dispozitive medicale de primă necesitate, pentru a evalua necesitățile de recuperare pe termen lung și pentru a ajuta țara să dezvolte un răspuns multisectorial incluziv la pandemie, pentru a-și proteja cetățenii și economia, pentru ca nimeni să nu fie exclus.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More