Deputații se vor întruni mâine în ședință plenară

Chișinău, 15 iunie 2022 – Parlamentul Republicii Moldova se va convoca mâine în ședință plenară. Astăzi Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 16-23 iunie.

În această perioadă, vor fi discutate în lectură finală mai multe proiecte, printre care ratificarea Acordului de grant cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”, a Acordului de finanțare cu Asociația Internațională de Dezvoltare în vederea realizării Proiectului ”Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, dar și aprobarea Acordului de grant cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței tehnice ”Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale”. Tot în lectura a doua va fi examinat proiectul de modificare a legii privind atragerea împrimutului de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional, precum și ratificarea Acordului cu Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova.

Pe ordinea de zi a următoarelor ședințe plenare au mai fost incluse prezentările rapoartelor privind executarea bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale de stat și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală în anul 2021. De asemenea, va fi prezentat în plenul Parlamentului Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Agenda include și două inițiative legislative de modificare a Codului penal, precum și alte câteva proiecte de modificare a mai multor acte normative.

În ședința plenară de mâine, care va începe la ora 10.00, va fi dezbătută moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...