Deputații propun extinderea termenului de restituire a plăților de către agențiile de turism afectate de criza pandemică

Chișinău, 23 decembrie 2021 – Mai multe agenții de turism vor beneficia de o nouă extindere a termenului de restituire a plăților către călători pentru serviciile contractate, dar neprestate din cauza pandemiei de Covid-19.

Parlamentul a aprobat cu 68 de voturi, în prima lectură, proiectul de modificare a Legii privind unele măsuri de susținere a călătorilor și a agenților economici din industria turismului pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidemiologică (Covid-19).

PROIECTUL vizează contractele privind serviciile de călătorie aferente turismului emițător cu țara de destinație finală Grecia, încheiate până la data de 17 martie 2020 – data instituirii stării de urgență.

Autorii inițiativei legislative propun prelungirea termenului de restituire de către companiile respective a plăților către călători până la 30 septembrie 2022. Anterior acest termen era de 31 decembrie 2021. Măsura se impune în vederea oferirii agențiilor de turism a timpului suplimentar pentru depășirea situației de criză.  

Potrivit datelor Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, la momentul actual agențiile turistice din țara noastră datorează aproximativ 1,1 milioane de euro turiștilor din Republica Moldova pentru serviciile turistice cu țara de destinație Grecia. Acestea constituie datoriile a peste 300 de agenți economici locali față de circa 4000 de călători.

Proiectul urnează a fi votat în lectură finală.

23.12.2021 – Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...