Deputații Fracțiunii Platforma DA au discutat cu asociațiile agricultorilor și procesatorilor despre politica fiscală pe anul 2021

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari și Președintele Comisiei de control al finanțelor publice, Igor Munteanu au avut, astăzi, o întâlnire cu asociațiile agricultorilor și procesatorilor.

Organizațiile sunt extrem de revoltate de proiectul politicii fiscale, în special de propunerile privind majorarea TVA pentru producția agricolă și creșterea drastică a amenzilor pentru antreprenori.

”Am rămas perplex că nici Guvernul, nici Ministerul Finanțelor și nici măcar Ministerul Agriculturii nu au avut nicio întrunire cu reprezentanții sectorului agroalimentar pe subiectul politicii fiscale. După mai multe promisiuni ale lui Dodon și Chicu, producătorii agroalimentari au așteptat ca pentru anul 2021 Guvernul va veni cu soluția pentru uniformizarea cotelor TVA în sectorul agroindustrial. Dar ne pomenim acum cu o propunere hazardată, care introduce în sector încă o cotă de TVA de 12% (alături de cele existente 8 și 20%). Mai mult ca atât, propunerile privind TVA pentru sector favorizează importatorii de inputuri (fertilizanți și pesticide) și agroholdingurile, care vor primi mai multă restituire TVA din buget”, a menționat Președintele Fracțiunii parlamentare Platforma DA, Alexandru Slusari.

Potrivit deputaților Fracțiunii Platforma DA, pierdanți sunt agricultorii mici și mijlocii și bugetul de stat, iar pentru fermierii care au suferit enorm în urma calamităților, aceasta politică fiscală ar fi încă o lovitură, posibil fatală.

Fracțiunea Platforma DA va face posibilul și imposibilul pentru a nu fi acceptate în Parlament propunerile dezastruoase ale guvernului Chicu legate de TVA și majorarea amenzilor pentru business.

Platforma DA îndeamnă toate fracțiunile și grupurile parlamentare să dea curs solicitării asociațiilor agricultorilor și procesatorilor pentru discuții pe subiectul politicii fiscale.

Fracțiunea Platforma DA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...