Comunicat al Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor: Deputații BCS au criticat dur adoptarea de către PAS a legii de majorare a vârstei de pensionare: ”Să vă fie rușine!”

Chișinău, 6 decembrie 2021 – Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au susținut un briefing în cadrul căruia au criticat dur adoptarea de către PAS a Legii de majorare a vârstei de pensionare până la 63 de an, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, deputat PSRM, și-a exprimat indignarea vizavi de faptul că actuala guvernare a identificat surse pentru majorarea bugetelor Președinției, Parlament, Curtea Constituțională, Cancelaria de Stat etc., dar nu a găsit bani pentru pensionari, profesori, medici, agricultori și alte categorii de cetățeni.

Potrivit lui Batrîncea, PAS și președintele țării, Maia Sandu, au ajuns la putere prin minciuni.

“În loc să propună reforme, salarii mai mari, ei vin cu majorarea vârstei de pensionare. Logica este cinică: mai puțini pensionari căror să le distribuie fondul de pensionare. Ei nu caută bani suplimentari pentru pensii, ei micșorează numărul pensionarilor. Analizați bine bugetul public pentru 2022, ministere noi, majorarea alocărilor pentru Președinție, Parlament, Cancelaria de Stat, Curtea Constituțională și alte instituții de stat. Bani pentru pensionari nu sunt, pentru profesori nu sunt, dar sunt pentru instituții. Sunteți o guvernare mincinoasă, ați mințit peste 300 de mii de pensionari. Să vă fie rușine!”, a declarat Batrîncea.

Menționăm că după ce deputații PAS au votat, astăzi, în cea de-a doua lectură proiectul de lege care prevede majorarea vârstei de pensionare, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, în semn de protest, a blocat tribuna Parlamentului, iar ulterior a părăsit ședința.

Ea a subliniat că anul trecut, chiar și cea mai mică primărie, a primit cel puțin un milion de lei, sau chiar mai mult, doar pentru drumuri.

“Ceea ce se întâmplă astăzi este o rușine pentru actualul guvern. Este un genocid. Sunt vremuri de sărăcie, haos și înșelăciune totală a oamenilor”, a concluzionat deputatul.

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More