Deputații au votat proiectul care prevede numirea și eliberarea directorilor Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal de către Guvern

Chișinău, 9 septembrie 2021 – Deputații au aprobat, în prima lectură, proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal și Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, care prevede numirea directorilor Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal de către Guvern, la propunerea ministrului finanțelor.

Prin modificările propuse, se urmărește realizarea obiectivelor asumate prin programul de activitate al Guvernului pe domeniul fiscal și vamal, pentru care este nevoie de organizare și planificare strategică, elaborare și aprobare a documentelor de politici corespunzătoare și o colaborare bună a instituțiilor responsabile cu Guvernul, se arată în nota informativă la PROIECT.

Potrivit autorilor inițiativei, modificările propuse urmăresc asigurarea unei abordări unice și a unor politici unitare în activitate, fapt pentru care este necesară instaurarea unui dialog direct al Guvernului cu conducătorii (directorii) subdiviziunilor Ministerului Finanțelor, Serviciul Fiscal de Stat și Serviciul Vamal.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More