Deputații au votat, în prima lectură, o lege care va oferi protecție suplimentară utilizatorilor serviciilor de Internet

Chișinău, 26 noiembrie 2020 – Parlamentul a votat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, în prima lectură, un proiect de lege pentru modificarea Legii comunicațiilor electronice, în vederea ajustării acesteia la cadrul legislativ al Uniunii Europene.

PROIECTUL a fost elaborat în scopul creării cadrului normativ favorabil dezvoltării tehnologiilor avansate în domeniul comunicațiilor electronice și tehnologiei informației.

Acesta prevede garantarea funcționării continue a ecosistemului de Internet, precum și protejării drepturilor utilizatorilor finali de a accesa și de a distribui informații și conținut și de a utiliza și a pune la dispoziție aplicații și servicii fără discriminare.

Adoptarea și implementarea proiectului de lege va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor de acces la Internet, va spori concurența între furnizorii acestor servicii și va asigura accesul utilizatorilor finali la toată gama de conținut, aplicații și servicii, disponibilă printr-o conexiune Internet la nivelul tehnologic actual, eliminând orice practici ilegale de gestionare a traficului care blochează sau încetinesc anumite aplicații sau servicii.

Totodată, cadrul legal nou va stimula dezvoltarea serviciilor electronice și exportul a astfel de servicii și a soft-urilor, se arată în nota informativă la proiect.  

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...