Deputații au votat două proiecte de lege care urmăresc îmbunătățirea accesului populației la medicamente

Chișinău, 3 decembrie 2020 – Deputații au votat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, două proiecte de lege care urmăresc îmbunătățirea accesului populației la medicamente.

PROIECTUL de modificare a Legii cu privire la medicamente și Legii cu privire la activitatea farmaceutică are ca scop introducerea obligativității pentru factorii decizionali să reglementeze și să monitorizeze prețul medicamentelor începând de la prețul de producător, prețul de depozit și cel din farmacii. De asemenea, documentul prevede introducerea rețetei electronice care vine să completeze inițiativa de a avea o viziune globală asupra serviciilor de sănătate furnizate pacienților asigurați din sistemul de sănătate.

PROIECTUL de modificare a Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind evaluarea și acreditarea în sănătate și Legii cu privire la comerțul interior reglementează comerțul farmaceutic prin intermediul unităților mobile. În opinia autorilor, acest proiect este important, în special, pentru populația care nu are acces fizic la farmacii. Proiectul urmează a fi votat în lectura a doua.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...