Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atacului armat la Universitatea din Perm

Chișinău, 23 septembrie 2021 – În debutul ședinței plenare de astăzi, deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atacului armat la o universitate din orașul Perm, Federația Rusă, soldat cu mai multe decese și persoane rănite. 

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a transmis mesaje de condoleanțe Valentinei Matvienko, Președintele Consiliului Federației Adunării Federale a Federației Ruse, și lui Veaceslav Volodin, Președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse.

”Transmit sincere condoleanțe familiilor care și-au pierdut copiii sau rudele și le doresc recuperare grabnică celor răniți. Republica Moldova este alături de cetățenii ruși în aceste momente cumplite”, a menționat Igor Grosu.

La 20 septembrie, un student a deschis focul asupra persoanelor din jur, la una din Universitățile din Perm. În consecinţă, șase persoane au decedat, iar 28 au fost rănite, potrivit Comitetului de anchetă din Federația Rusă.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More