Deputatele și alesele locale s-au întrunit în cel de-al 3-lea forum regional

Chișinău, 15 martie 2021 – O nouă rundă de discuții a avut loc, astăzi, între deputatele din Parlamentul Republicii Moldova și alesele locale din sudul țării.

În cadrul forumului s-a discutat despre evoluția pandemiei și răspândirea infecției în țară. Interlocutorii au subliniat, în context despre necesitatea vaccinării populației și întreprinderea măsurilor necesare pentru a depăși această criză.

Printre subiectele abordate au fost și impactul pandemiei asupra serviciilor sociale, problemele în sistemul educațional, violența femeilor în familie care a luat amploare în perioada de pandemie, dar și altele la nivel local, identificarea acțiunilor imediate fiind o prioritate.

Parlamentarele au optat pentru un dialog deschis între autoritățile centrale și cele locale, astfel contribuind la o bună gestionare a lucrurilor și identificarea soluțiilor întru sprijinul oamenilor din teritoriu.

Potrivit lor, discuțiile de astăzi reprezintă un pas important în domeniul serviciilor sociale, iar prestarea acestora pentru diferite grupuri de persoane este importanță, mai ales în această criză provocată de COVID-19. În context, a fost propusă înregistrarea unei inițiative de prestare a serviciilor necesare diferitor categorii, în special persoanele cu dizabilități severe, dar și garantarea sustenabilității financiare în acest sens.

La consultări au participat deputatele Ivanna Koksal, Maria Ciobanu, Arina Spătaru, Alla Darovannaia, Svetlana Rotundu, Stela Macari și consiliera Președintelui Parlamentului, Viorica Dumbrăveanu.

Până la sfârșitul lunii martie, deputatele, împreună cu alesele locale se vor întruni într-o ultimă ședință, cea de-a patra, la fel în format de video conferință. Acestea se desfășoară la nivel regional prin intermediul Oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului din municipiile Edineț, Orhei, Comrat și orașul Leova.

Evenimentele fac parte dintr-un șir de acțiuni programate pentru relansarea Platformei de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova. Consultările sunt organizate cu suportul Programului pentru Consolidarea rolului Parlamentului în îmbunătățirea egalității de gen în Republica Moldova, implementat de PNUD Moldova, UNICEF, UNFPA și UN Women.

Video aici.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More